16 Haziran 2014 Pazartesi

Adım Çöreği


Bahramın ilk adım çöreği

Hamur malzemeleri:
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ

iç malzemeleri:

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tere yağ
İç malzeme:
3 tane haşlanmış patates
10 dal maydanoz
Birer çay kaşığı tuz ve karabiber


üzeri için:
çörek otu
bir yumurtanın sarısı

yapılışı:
şleri Tarifi
Hamur malzemelerini derin bir kabın içine dökün ve 10 dakika boyunca hepsini birlikte yoğurup, üzerine nemli bez kapatarak 1 saat dinlendirin.
Bu esnada haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve çatalla ezip, üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekip karıştırın.
 dinlenen hamurunuzu yuvarlak topallara ayırıp oval şekilde merdane ile açın üzerine tereyağ sürüp patatesli harcınızdan koyun rulo şeklinde hamuru kıvırıp uçlarını büzüp elinizle ay şekli verin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
180* de üzerleri kuzarana kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...