20 Haziran 2014 Cuma

Bulgur Köftesi



Bu tarifi ilk defa yaptım siz domates sosunu daha fazla ve sulu yapın soslu çok güzel oluyor

Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sosu için:
1 orta boy soğan
4 adet domates
3 diş sarımsak
Tuz
Biberiye
Sıvı yağ
Maydanoz
Hazırlanışı

İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve bulgurun şişmesi için üzerini streç film ile kapatıp bekleyin. Yumurta akını, sıvı yağı, un ve salçayı yoğurma kabına alarak suyu çekip yumuşayan bulgurlarıda ekleyin. Son olarak baharat ve tuzu katıp güzelce yoğurun. Yoğurma aşamasında elinizi suya batırarak köftenin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Hazır olan köfteden küçük toplar oluşturarak serçe parmağınızı ile ortasına batırın. Şekillendirme aşamasında da elinizi su ile ıslattığınızda çok daha rahat şekil verdiğinizi göreceksiniz.
Kaynamakta olan suya tuz koyarak köfteleri içine bırakın. Köfteler yüzeye çıktığında pişmiş demektir. Kevgir yardımı ile köfteleri ezmeden sudan alarak servis tabağına koyun.

rendelediğiniz soğanı zeytinyağında kaburun rendelenmiş domatesi de ekleyin İnce dilimlenmiş sarımsağı, birkaç biberiye yaprağı, tuz ve dilediğiniz baharatları da ilave edin ve domates suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bir demek kıyılmış maydanozu sosa ilave edin ve köftelerin üzerine dökerek köfteleri ezmeden karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...