27 Haziran 2014 Cuma

Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi






MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için 100 gr çikolata

yapılışı:
-Tencereye süt,un ve şeker alınarak karıştırılarak pişirilir.
-Kaynamaya başlayınca dövülen damla sakızı ve hindistan cevizi eklenip göz göz olana dek pişirilir.
-Ocağın altı kapanıp tereyağ eklenerek karıştırılır.
-Mikserle yüksek devirde 3 dakika çırpılarak kuplara paylaştırılır soğutulur.
bir gece soğuyunca ters çevrilerek çıkartılır. benmari usulü eritelen çikolaya dökülerek servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...