29 Haziran 2014 Pazar

Dondurmalı Revani


Kek malzemeleri:
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 paket hindistan cevizi
limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu

üzeri için :
çekilmiş fındık
ben badem taneleri ve dondurma ile servis ettim

Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.

Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile (yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, hindistan cevizi, limon kabuğu rendesini ve diğer kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın) hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba (yaklaşık 25x30 cm.lik bir tepsiye yada 26-30 cm.lik yuvarlak bir kalıba) dökün.

175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip üzerini süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...