30 Temmuz 2014 Çarşamba

Çilek Reçeli

Malzemeler:
1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu

Yapılışı:
Çilekleri birkaç kez yıkayın.saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.
Tencerenin kapağını kapatıp 1 gün bu halde bekletin. (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)
Beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın.
Reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. oluşan köpükleri kevgirle alın. reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...