24 Temmuz 2014 Perşembe

Doğumgünü Pastaları İçin Kakaolu Pandispanya


Malzemeler: (26 cm'lik kalıp için)
5 adet yumurta- akları ve sarıları ayrılmış,
1 su bardağı şeker,
aldığı kadar un ( 1.5 su bardağı civarı)
1 fiske tuz.
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın,yoğurt ve yağı ekleyip bir dk daha çırpın
Yumurta aklarını ayrı bir kapta tuzla birlikte azar azar şeker ekleyerek kar gibi olana kadar çırpın,
Unu ve kakaoyu eleyin,
Yumurta sarılarını aklara ekleyip bir tahta kaşık veya spatulayla akları söndürmemeye çalışarak karıştırın,
Unu ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyerek ve topak kalmamasına dikkat ederek 
ekleyin.kelepçeli kalıbınızı asla yağlamayın kekiniz bu şekilde kalıba tutunarak daha iyi kabarır altındaki dairenin ölçüsünde yağlı kağıt kesip dibine yerleştirin.
180 derecede 45 dk kadar kontrollü olarak pişirin.iyice soğumadan kesinlikle çıkartmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...