İçi için:
4 Elma
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
1 Tatlı kasığından az tarçın
Hamuru için:
4 Su bardağı un
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çay bardağı toz şeker
2 Yumurta
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Elmalar soyulup tencereye rendelenir. Toz şeker ilave edilip pişirilir, karışım koyulaşmaya başlayınca önce tarçın sonra da cevizler eklenir. Ocak kapatılır.
Tereyağı ve yumurta karıştırılıp, un, vanilya, kabartma tozu, toz şeker ilave edilir ve hamur yoğurulur. tart kalıbı margarinle yağlanır hamurun 2/3 ü tepsiye yerleştirilir. elle iyice bastırılır yanlara doğru yükseltilir. kabarmaması için hamur birkaç yerden çatalla delinir Üzerine elma harcı dökülür. Üzerine de hamurun geri kalanı uzun şeritlerle süslenir.Fırına verilir. 200 derecede yarım saat pişirilir. Pişen turtanın üzerine pudra şekeri dökülür. Biraz soğutulup servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder