28 Temmuz 2014 Pazartesi

Gül Böreği


malzemeler:
6 adet yufka
 iç malzemesi:
2 orta boy patates 
100 gr kıyma
sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
karabiber tuz kırmızı toz biber

katlara sürmek için:
yoğurt
yarım şişe sade soda
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ

üzeri için:
yumurta sarısı
çörek otu

yapılışı :
önce iç malzeme hazırlanır patatesleri haşlayın ezin sıvı yağı kızdırıp doğranmış soğanı soteleyin kıymayı ekleyin biraz kavurun salçayı koyun kıymalar kavrulunca patatesi baharatları ekleyip 1 dk daha tavada çevirin soğumaya bırakın
yufka katları için listedeki makzemeleri derin bir kapta karıştırın 
bir yufkayı yayın ve 4 e bölün üzerlerine fırçayla yoğurtlu karışımdan sürün herbir üçgeni tekrar ikiye katlayıp daha küçük bir üçgen elde edin ve üzerine tekrar yoğurtlu karılımdan sürün üçgen yufkanın geniş tarafına harcı uzunlamasına bir parmak genişliğinde yayın ve o taraftan başlayarak rulo sarın sonra içe doğru kıvırarak gül şekli verin bu şekilde fotoğraftaki küçük gül börekleri oluyor büyüklerini yapmak için tam yufkayı direk ikiye bölün yoğurtlu karışımı sürün ve her bir yarım daireyi ikiye katlayarak büyük üçgen elde edin diğer işlemleri tekrarlayın . yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerilerine yumurta sarısı sürün çörek otu serpin , üzerine veya yanına başka bişey sürmeyin ben daha önceden kalan ara kat karışımını sürerdim yanlara ağır ve yağlı olurdu bu şekilde çok hafif ve pamuk gibi oluyorlar * 180* de üzerileri kızarana kadar pişirin ben 30 dk pişirdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...