22 Temmuz 2014 Salı

Kirazlı Muzlu Tartolet


Pastanelerde kg ı 40-50 tl ye satılan şık bir tatlı.Yapımı bence biraz uğraştırıcı ama ortaya çıkan bu sevimli tatlılara değiyor bi de çerez gibi 5 dk da tüketildiğini görünce sevinsem mi üzülsem mi bilemedim:)

Malzemeler;

Hamur için:
4 çorba kaşığı pudra şekeri
100 gram margarin
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
Aldığı kadar un

Kreması için:
5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üstü için:
İstenilen meyveler

Yapılışı:
İlk önce tartın hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğurun.Kıvama gelen hamuru dinlendirmek için yarım saat boyunca dolaba kaldırın.
Küçük tart kalıplarını margarinle yağladıktan sonra hamuru içlerine elinizle  bastırarak yayın.Çatal yardımıyla çok fazla kabarmaması için delikler açın
Yağlanmış tepsiye dizip 170 derecelik fırında pembeleşinceye dek pişirin. Hamurlar pişerken kremayı hazırlamak için tencereye un, süt ve şekeri ekleyip karıştırarak kaynatın
Kaynayan kremanın içine vanilya ve tereyağını da ekleyerek mikserle iyice çırpın.Bu sırada pişmiş ve soğumuş tartları kalıptan çıkarıp içlerine krema koyun
Muz, çilek, kivi, ananas gibi meyveleri küçük dilimler halinde doğrayarak üzerlerine koyun ben kiraz ve muz birde kivili jöle kullandım.Dolapta soğutup servis edin
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...