30 Temmuz 2014 Çarşamba

Kıymalı, Peynirli Çiğbörek

Malzemeler: 20 tane için
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
yeteri kadar su ( oldukça yumuşak bir hamur olacak)

iç malzemeler :
150 gr kıyma
tuz
karabiber 
2 orta boy soğan
yarım çay bardağı su

ya da 

beyaz peynir

Yapılışı:

hamur malzemeleri karıştırılıp oldukça yumuşak bir hamur elde edilip üstü örtülür.
iç malzeme için soğan incecik kıyılır ya da rendelenir, kıymaya katılır.
Tuz, karabiber ve su katılıp karıştırılır.

Tezgaha un serpilip hamur tezgaha alınır ve 20-22 kadar bezeye ayrılıp yuvarlanır.
Her bir beze yemek tabağı büyüklüğünde açılıp içine kıymalı harç ( hamurun her yerine sürün, 1 yemek kaşığı kadar) ya da peynir koyulup yarım ay şeklinde kapatılıp kenarları bastırılır.
kesici yardımıyla kesilir ( bem çay tabağı kullanıyorum)

Kızgın yağda önce peynirliler sonra kıymalılar pembeleşene kadar kızartılır. 
ayran ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...