* malzemelerim dikkat ederseniz normal kek malzemelerinden çok az (yumurta,süt, yoğurt) bu sayede daha sarı ve daha gözenekli ve tok bir kek elde ettim
Malzemeler
500 gr.un.
50 gr. tereyağ yada yarım bardak sıvı yağ..
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı süt
1 yumurta
Tarif
Yağ bir kaba konarak yumuşatılır.
Ve sonra içine un kabartma tozu, vanilya, bir tutam tuz ve süt ilâve edilerek tahta bir kaşıkla ve aynı yönde olmak üzere on dakika kadar kuvvetle karıştırılır.
Başka bir kapta mikserle çırpılan yumurta ve şeker bu karışıma ilâve edilerek on dakika daha karıştırmaya devam edilir
Hamur kaşığa zorluk verecek kıvamda olmalıdır.
Bir pasta tenceresi veya kalıp, yağlanıp unlanarak, hazırlanan bu karışım kalıba alınır ve 10 dakika evvelden ısıtılmış fırına verilir,
ortalama 45 dakika sonra fırın açılıp kek alınır.
ben arasına krema sürerek servis ettim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder