26 Ağustos 2014 Salı

Etli Patates Yemeği

Malzemeler:(4 kişilik)
5 orta boy patates
300-400gr kuzu kuşbaşı ( miktarı isteğe bağlı artırılabilir)
1 büyük soğan
2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
sıvıyağ ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
Üzerine çıkacak kadar kaynar su

Yapılışı:
Etler bir tencereye alınıp üzerine kekik, karabiber, kimyon eklenip once harlı ateşte suyunu bırakması sağlanır(3-5dk kadar)
Etler suyunu saldıktan sonra ocağın altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir. 
Suyunu çeken etlere 2 kaşık sıvıyağ ve tuzu eklenip kavrulur.
Bu sırada soğan soyulup yemeklik doğranır ve ayrı bir tencerede 4 yemek kaşığı kadar sıvıyağda pembeleşene kadar sotelenir.
Soğanların üzerine bir çorba kaşığı salça eklenir.
salçalı soğanların üzerine patatesler yıkanır, soyulur, iri küpler halinde doğranır.
Patatesli karışıma kavrulan etler ilave edilip karıştırılır. Üzerine çıkacak kadar kaynar su eklenip patatesler yumuşamana kadar pişirilir.

Not: Bu pratik ve lezzetli tarif için hülya arkadaşıma teşekkürler:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...