29 Ağustos 2014 Cuma

Kasede Kaşar Peynirli Tel Kadayıf

Malzemeler

1 kilo taze kadayıf
200 gr tussuz kaşar peyniri 
orta boy ısıya dayanıklı kaseler 
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
yarım su bardağı sıvı yağ

şerbeti için

2 bardak şeker
2 bardak su

Hazırlanışı

Kaselerin içine kadayıflardan  alıp yayın uçları dışarda kalsın. İçine ince ince kestiğiniz kaşar peynirlerinden koyun.kenarlara taşan kadayıfları kaselerin içine doğru toplayın.kaselerin üzerinde bir parmak boşluk kalsın çünkü şerbeti kasede dökülecek.Sonra üzerine kaşıkla sıvı yağ ( isterseniz erimiş tereyağ)gezdirip 180* ısıtılmış fırına verin, pişerken şerbetini hazırlayın iki bardak şekere iki bardak su koyup kaynatın ve biraz ılıtın kadayıflar kızarıp fırından çıkınca onuda hafif soğutun.İkiside ılık ılık olunca şebeti kaselere dökün .10 -15 dk sonra tabaklara ters çevirip cevizle süsleyerek servis edin 

** not: bu tatlı şerbeti soğumadan yenmelidir daha sonra kaşar peyniri sertleştiği için aynı lezzeti kalmıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...