1 kilo taze kadayıf
200 gr tussuz kaşar peyniri
orta boy ısıya dayanıklı kaseler
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
yarım su bardağı sıvı yağ
şerbeti için
2 bardak şeker
2 bardak su
Hazırlanışı
Kaselerin içine kadayıflardan alıp yayın uçları dışarda kalsın. İçine ince ince kestiğiniz kaşar peynirlerinden koyun.kenarlara taşan kadayıfları kaselerin içine doğru toplayın.kaselerin üzerinde bir parmak boşluk kalsın çünkü şerbeti kasede dökülecek.Sonra üzerine kaşıkla sıvı yağ ( isterseniz erimiş tereyağ)gezdirip 180* ısıtılmış fırına verin, pişerken şerbetini hazırlayın iki bardak şekere iki bardak su koyup kaynatın ve biraz ılıtın kadayıflar kızarıp fırından çıkınca onuda hafif soğutun.İkiside ılık ılık olunca şebeti kaselere dökün .10 -15 dk sonra tabaklara ters çevirip cevizle süsleyerek servis edin
** not: bu tatlı şerbeti soğumadan yenmelidir daha sonra kaşar peyniri sertleştiği için aynı lezzeti kalmıyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder