7 Ağustos 2014 Perşembe

Tel Kadayıf Tatlısı

Malzemeler
•    350 gr taze kadayıf
•    125 gr eritilmiş tereyağı
İçi İçin
•    İri çekilmiş ceviz
•    Tarçın
Şerbeti İçin
•    3 su bardağı su
•    3 su bardağı şeker
•    1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri İçin
•    Antep fıstığı

Yapılışı
Su ve şeker tencereye alınıp kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 10 dakika kadar sonra limon suyu eklenir, 1 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır ve şerbet soğumaya bırakılır. Tereyağı bir tavada ertilip, soğumaya bırakılır. Kadayıflar derin ve geniş bir kaba alınıp elle didiklenir. Eritilip soğutulmuş tereyağı eklenip iyice harmanlanır. orta büyüklükteki yuvarlak fincana bir parça kadayıf konulur, elle hafifçe bastırılır, üzerine bolca ceviz serpilip, bir parça daha kadayıf konulur. Kenarlardan taşan kadayıflarda da içe doğu kapatılıp parmaklar yardımıyla iyice bastırılır. Fincandaki top kadayıf tepsiye ters çevrilir. Kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlanır. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen kadayıflar fırından çıkartılıp soğuyan şerbet sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirilerek dökülür. Tepsinin üzeri başka bir tepsi ile kapatılarak tatlının şerbeti iyice çekmesi sağlanır. (Yaklaşık 45 dakika bekletilir). Soğuyunca üzerleri antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...