2 Eylül 2014 Salı

Elmalı Muhallebi

Malzemeler: 
5 orta boy elma
4 yemek kaşığı şeker
yarım bardak iri kıyılmış (hatta parça parça)ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için 
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
2 fincan şeker
1 paket vanilya
azıcık tereyağ 


Yapılışı:
Elmanın kabukları soyulup rendelenir be bir tavaya alınır. üzerine şeker ilave edilip kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur. Ocak kapatılıp tarcın ve ceviz eklenir.
muhallebi malzemeleri vanilya ve yağ hariç tencereye alınıp karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebiye tereyağ ve vanilya eklenir.
Kuplara önce elmalı karışım sonra muhallebi koyulup soğumaya bırakılır.

Not: Kup yerine borcama yapacaksanız servis ederken dağılmaması için en alt kısmına bir sıra süte batırılıp ıslatılmış bisküvi dizebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...