14 Eylül 2014 Pazar

İslim Kebabı

malzemeler:
4-5 adet patlıcan(uzun),
500 gr kıyma,
1 yumurta,
1 soğan,
2-3 yemek kaşığı ekmek kırığı,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz,
Kızartmak için sıvıyağ,
Üzerleri için domates ve biber,
Sos için 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz biber.

yapılışı:
Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek kırığı, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun,
Mandalina büyüklüğünde 10 adet yuvarlak köfte yapın,
Patlıcnları soyup ne ince ne kalın olacak şekile uzunlamasına dilimleyin,
Patlıcanları tuzlu suya yatırıp 20 dk. bekleyin,
Sularını süzüp yıkayın ve iki havlunun arasına alıp bastırarak kurutun,
Patlıcanları sıvıyağda arkalı önlü kızartın,
Kalan sıvıyağda köfteleri de kızartın,
Köfteleri 2 dilim patlıcan ile bohça gibi sarın ve üzerlerine birer adet kürdan batırın ve fırın tepsisine alın,
Her bir köftenin üzerine birer parça domates ve biber yerleştirin,
Sos için su, salça, tuz ve toz biberi karıştırıp köftelerin olduğu fırın tepsisine dökün,
Tepsiyi fırına verip 190 derecede 20-25 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...