3 Eylül 2014 Çarşamba

Kuymak

Malzemeler

4 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı ( uyguladığım tarifte göre 100 gr koydum çok yağlı oldu siz 2 yemek kaşığı kullanın )
1 kase kadar telli peynir, imansız peynir ve kaşar peyniri karışımı
Tuz (peynirlerin tuz oranına göre istediğiniz ölçüde)
Hazırlanışı

Bakır yada teflon tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritelim.4 yemek kaşığı mısır ununu ve tuzu ekleyip unumuzu kavuralım. Hafif rengi dönüp kokusunu verince 2 su bardağı soğuk suyumuzu da yavaş yavaş ekleyelim. Topaklanma olmaması için karıştıralım. Altı kısık bir şekilde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim. Bu aşamada peynirli karışımımızı ekleyip fazla karıştırmadan peynirimiz eriyip tekrar yağı yüzüne çıkınca altını kapatalım ve sıcak sıcak servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...