22 Eylül 2014 Pazartesi

Kıymalı Mantı

Malzemeler:
3 su bardagi un (250 ml su bardagi)
2 yumurta
1 su bardagi su (250 ml su bardagi)
1.5 tatli kasigi tuz
İçi için:
400-500 gr kiyma 
1 adet orta boy kuru sogan
Ceyrek demet maydanoz (istege bagli)
tuz, karabiber, kirmizi toz biber
Üzeri için:
Yogurt (koyuca bir yogurt olursa iyi olur)
sarmisak
SOSU:
3-4 kasik tereyag,
pul biber, istenilirse biber ve domates salcasi
en uste serpmek icin kuru nane (istege bagli)
Hazırlanışı:
Unu yogurma kabinin icine alin ortasini havuz gibi acip icine yumurtalari, tuzu ve suyun yarisini dokup yogurmaya baslayin, kalan suyuda yavas yavas ilave ederek yumusak, elastik, kulak memesi kivaminda ele yapismayan bir hamur elde edin.
Ustunu nemli bir bezle ortup kosede dinlendirin.
Bu esnada minik dogradiginiz sogan ve maydanozlarinizi, baharatlarla birlikte kiymanizla harmanlayin ve icinizi hazirlayin.Hamur acmasini bilenler hamuru 3 bezeye (parcaya) ayirip her bir bezeyi un yardimi ile  48-50 cm capina kadar acabilirler. Bu konuda tecrubesiz olanlar hamurinuzu 4 bezeye ayirip capi daha kucuk hamurlar acin.
actiginiz hamuru varsa pizza bicagi yoksa normal bicakla istediginiz ebatta karelere kesin. Pizza bicagiyla cok pratik oluyor! Minik manti isteyenler ufak kareler kesmeli 1.5×1.5 cm gibi, uğraşmak istemeyenler 2×2 cm ,isteyen biraz daha buyuk kesebilir.
Kıymalı harcınızı kestiğiniz karelere paylaştırın.kapatmak için sağ üst ile sağ alt sol üst ile sol alt köşeyi aynı anda birleştirin sonra ortaya doğru büzerek tamamen kapatın

Hazirlamis oldugunuz mantilari hafif unladiginiz tepsiye koyun ( un birbirlerine yapismasini onler).
Yeteri kadar sarmisakli yogurdunuzu hazir edin.
Sos icin, Tereyaginizi pul biber ve salca ile eritin hazirlayin.
Makarna suyu gibi 7-8 bardak su biraz tuz ve cok az siviyagi birlikte kaynatin. Mantilarinizin fazla ununu serperek kaynayan suda haslayin ve ara ara karistirin.
Mantilar yukariya dogru ciktiklarinda mantiniz hazirdir. 
Mantilari süzün  sulu seven suyunu tam suzmesin. Servis tabaklarina alip yogurdu ve sosunu uzerine gezdirin arzuya gore kuru nane ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...