Malzemeler
- 2 kg.vişne
- Üzerine çıkacak kadar su
- 6-7 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Vişne suyunun yapımı
- Vişneleri yıkayıp ayıklayın,tencereye alın
- Üzerine çıkacak kadar su koyun.
- Ocağın altını yakıp, kaynamaya bırakın
- Vişneler çatlayıncaya kadar kaynatıp,altını kapatın.
- En az bir saat bekletip vişnenin rengini iyice suya vermesini sağlayın.
- Bekleme sonunda vişnelerin suyunu ayrı bir tencereye süzün.
- Vişnelerin dağılıp posalarının suya karışmamasına dikkat edin.
- Süzülen vişne suyunu tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın.
- Şekeri ve limonu da bu esnada ilave edin.
- Üzerinde biriken köpüğü alın.
- Vişne suyunu üçte biri çekilecek kadar kaynatmaya devam edin.
- Soğuduktan sonraki kıvamı,cıvık pekmez kıvamında olmalıdır.
- Sıcakken cam şişe veya kavanoza koyup,soğuyunca ağzını kapatın.Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder