4 Eylül 2014 Perşembe

Ev Yapımı Kışlık Konsantre Vişne Suyu

Malzemeler

  • 2 kg.vişne
  • Üzerine çıkacak kadar su
  • 6-7 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Vişne suyunun yapımı

  • Vişneleri yıkayıp ayıklayın,tencereye alın
  • Üzerine çıkacak kadar su koyun.
  • Ocağın altını yakıp, kaynamaya bırakın
  • Vişneler çatlayıncaya kadar kaynatıp,altını kapatın.
  • En az bir saat bekletip vişnenin rengini iyice suya vermesini sağlayın.
  • Bekleme sonunda vişnelerin suyunu ayrı bir tencereye süzün.
  • Vişnelerin dağılıp posalarının suya karışmamasına dikkat edin.
  • Süzülen vişne suyunu tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın.
  • Şekeri ve limonu da bu esnada ilave edin.
  • Üzerinde biriken köpüğü alın.
  • Vişne suyunu üçte biri çekilecek kadar kaynatmaya devam edin.
  • Soğuduktan sonraki kıvamı,cıvık pekmez kıvamında olmalıdır.
  • Sıcakken cam şişe veya kavanoza koyup,soğuyunca ağzını kapatın.Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
  • Kullanacağınız zaman sulandırarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...