1 Ekim 2014 Çarşamba

Balıkesir Höşmerimi


Malzemeler 
2 Kg Pişmemiş süt
2 Adet yumurta sarısı
3 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı peynir mayası (baharatçılarda ve aktarlarda bulabilirsiniz).
1 su bardağı orta boy irmik
50 gr tereyağı

Yapılışı :
İlk önce tencereye 40 * sütü koyun.Peynir mayasını küçük bir kâsede az soğuk sütle iyice karıştırın ve sütün içine dökün.İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak sıcak bir yere koyup sarın ( yoğurt mayalar gibi) 2-3 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan peynirin suyunu  tülbentten süzün biraz sulu kalsın. Süzdükten sonra tencereyi ateşe koyun.İçine yumurta sarılarını ekleyin ve tahta kaşıkla peynirleri eze eze karıştırın. İrmiği de ekleyip sürekli karıştırın

5-10 dakika kadar pişirdikten sonra içine şekeri ekleyin.Bu sırada biraz sulanması normal.tereyağını da ekleyin. Sürekli karıştırın 5 dakika civarı daha kaynatıp ocaktan indirin.

Not: Höşmerimin rengi kendiliğinden sap sarı olmaz, dilerseniz az miktar sarı gıda boyası atarak sarı görünüm elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...