14 Ekim 2014 Salı

Ev Yapımı Profiterol

Hamuru için malzemeler:
1,5 Su Bardağı Su
100 Gr. Margarin
1 Su Bardağı Un
5 Adet (Orta Boy) Yumurta
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Şeker

Yapılışı:
Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınana kadar bekleyin.
Karışım ılınınca yumurtaları tek tek ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra blendır ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karışmalı.
Diğer yumurtaları da ekleyerek işlemi tekrarlayın.(Hamur çok katı olmuyor.)
Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
Tepsiye yağlı kağıt serin.
Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile iterek tepsiye aralıklarla dizin.
Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha soğumasını bekleyin.(pişerken ve soğurken kesinlikle fırının kapağını açmayın)
not : hamur buzdolabında üzeri sıkıca kapalı bir şekilde 4-5 gün tazeliğini koruyor.

İç Kreması için Malzemeler:
5 Su Bardağı (500 ml) Süt
4 Çay Bardağı Toz Şeker
2 Çay Bardağı Un
4 Tatlı Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
2 Yumurta Sarısı

Yapılışı:
Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.

Hamur ve kremanız hazır olup Soğuduktan sonra hamurların yanlarından kesip içine kremayı alabildiğince doldurun. Bütün hamurlar için aynı işlemi uygulayıp çikolata sos ve dilerseniz fındık ile servis edin. 
not: ben Dr Oetker çikolata sosu hazırlayıp kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...