29 Ekim 2014 Çarşamba

Kavurma

malzemeler:
(2kişilik)
yarım kg koyun eti ( but yada bel bölgesinden biraz yağlı kısmından)
bir parça kuyruk yağı
1 büyük soğan
kekik tuz karabiber 

yapılışı:
eti kuşbaşı doğrayın soğanı soyun ve ikiye bölün ( doğramayın) kuyruk yağını küp küp doğrayın etle karıştırmayın
döküm tavayı yüksek ateşte kızdırın yağ eklemeden sadece eti ve ikiye böldüğünüz soğanı atın hızlı hızlı 3 dk eti mühürleyin ( suyu içine hapsolacak) 3 dk sonra ocağı kısıp etleri karıştırarak kavurmaya devam edin bu esnada et suyunu salınca kendi suyunda kapak kapatarak 15 dk arada karıştırarak pişirin yeterli su salmazsa biraz su ekleyin . suyunu çekmeye yakın kuyruk yağını ekleyin ( baştan eklerseniz et pişene kadar yanar)eriyen kuyruk yapında eti kavurmaya devam edin bu aşamada tuzu ve diğer baharatları atın tuzunu baştan atarsanız etin suyunu çeker ve sertleştirir. toplamda 40-45 dk pişecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...