29 Ekim 2014 Çarşamba

Rulo Pasta

Pandispanyası için;

4 büyük yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

İç Krema:

3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

Üst kreması için;

1 paket 200 ml süt kreması
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

Süslemek için ;
Hindistan cevizi 

İsteğe Bağlı içi için muz

Yapılışı :
Pandispanya için, yumurtalar şekerle birlikte mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır. İçine un, vanilya, kabartma tozu da elenerek ilave edilir ve çok az 30 saniye kadar daha çırpılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra hemen fırından çıkarılıp yağlı kağıtla birlikte yavaşça bir kaç kere rulo şeklinde katlanıp açılır.

İç kreması için, tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeler iyice çırpılır ve ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edilip eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir. Ocaktan alınıp vanilyası ilave edilir ve soğumaya bırakılır.

Üst kreması için, krema, pudra şekeri ve vanilya ile kıvamı katılaşıncaya kadar çırpılır ve kullanıma kadar dolaba kaldırılır.

Pandispanya keki alınıp üzerine kullanmadan önce blender yardımıyla pürüzsüz hale getirdiğimiz iç krema sürülür. Muzlar dizilip rulo yapılır ( ben kullanmadım)ve en üstüne hazırladığımız krema düzgünce sürülüp hindistan cevizi ile süslenir.Bir gece mutlaka dolapta dinlendirip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...