3 adet bostan patlıcanı
250 gr kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet biber
sıvı yağ
tuz karabiber kırmızı toz biber kimyon
başamel sos için ;
1 fincan un
500 ml süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
yapılışı :
patlıcanlar alacalı doğranır bir parmak eninde yuvarlak dilimlenir 15 dk sirkeli limonlu suda bekletilir kağıt havluyla kurutulur kızgın yağda arkalı önlü kızartılır fırın tepsisine dizilir , ayrı bir tavada sıvı yağda doğranmış soğan ve biberler kavrulur ardından kıyma da eklenir kavrulmaya yakın tuz ve baharatlar atılır , küp doğranmış domates atılır , domates kendini salınca ocaktan alınır. dilimli patlıcanlar üzerine paylaştırılır .kalan malzeme tepsiye yayılır. sos tenceresinde başamel sos malzemeleri karıştırılır ( tereyağ hariç) ocak yakılır sürekli karıştırılarak pişirilir koyulunca tereyağ eklenir bir iki fokurdayınca ocaktan alınır. kıymalı patlıcanların üzerini kaplayacak şekilde dökülür.180* kızgın fırına verilir üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder