21 Kasım 2014 Cuma

Ispanaklı Kek

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Renk vermesi için yarım su bardağı haşlanmış ıspanak yaprağı
üzeri için 1 bardak soğuk süt ve 1 pkt kremşanti

Yapılışı:
ıspanak yıkanıp yaprakları bir miktar su ile haşlanır ( ıspanak yemeği yaparken ayırıp haşlayıp buzluğa koyabilirsiniz)
kek malzemeleri çırpılır
Ispanak püresi eklenir, tepsiye dökülür
170 derece fırında 40 dk kadar pişirilir ( kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
Kek soğuduktan sonra üzerindeki kabarıklığı keserek düzleyin. 1 bardak soğuk süt ile kremşantiyi çırpıp kekin üzerine sürün. Keki düzlemek için kestiğiniz kek parçalarını süslemek için en üste ufalayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...