Malzemeler:
2 adet yufka
4 adet büyük patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kadar karabiber
sos için
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup ezin. Tuz,karabiber,ince doğranmış maydanoz ile 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyarak karıştırın.
Yufkayı ortadan ikiye kesin.
Sıvı yağ ve suyu iyice karıştırın.
Yarım yufkanın üzerine sıvı yağlı karışımdan kaşıkla gezdirip fırça ile her yanını ıslatın. kenarlarından bir miktar içe doğru kıvırın.
Hazırladığınız patatesten yufkanın geniş kısmına koyup uzunca rulo yapın.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp yufkaları 1 parmak genişliğinde kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye alın ve kalan yağlı karışımı yufkaların üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin.
Ben böreği geceden yapıp misafirler gelmeden önce pişirdim. ( bekleyince yumuşuyor çünkü)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder