31 Aralık 2014 Çarşamba

Sadrazam Lokumu

Biz muzlusunu sevdiğimiz için biraz büyük yapıyorum bu yüzden görüntüsü süper olmuyor ancak lezzeti şahane yiyen herkes tadına bayılıyor, çok hafif ve çok bereketli.

Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 sı bardağı un

Kreması için
2,5 su bardağı süt
1 su bardağına yakın şeker
3 yemek kaşığı un
1 kaşık tereyağ
azıcık vanilya

arası için 2 muz

üzeri için 2,5 su bardağı süt ve 1 paket hindistancevizi 

Yapılışı:
öncelikle Krema hazırlanıp soğumaya bırakılır.
Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır be diger malzemeler ilave edilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip kek hamuru eşit bi şekilde yayılır. Fırında 15 dk kadar pişirilir( üzeri pembeleşene kadar)
pişen kek azıcık soğuyunca yatay olarak ortadan ikiye kesilir daha sonra 3 parmak genişliğinde şeritler kesilir. şeritlerin her biri ortadan ikiye kesilip kek inceltilir(keşke bu aşamayı fotoğraflasaymışım) 
muz ince dilimlenir. kesilen kekin arasına önce Krema sürülüp sonra muz koyulup sarılır. Sonra, önce süte ardından hindistancevizine bulanıp buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir( dinlendikçe tadı güzel oluyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...