5 adet baklava yufkası ( 100 adet için)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
yapılışı:
tahinle sıvı yağı ezerek inceltin sürülecek kıvamda olmalı iyice ezdikten sonra toz şekeri ekleyip bi kaç kez karıştın . bir adet baklava yufkasını serin üzerine fırcayla karışımı sürün üzerine cevizi serpin bir ucundan başlayarak yufkayı rulo yapın ve iki parmak eninde dilimleyin . rulo yaptıktan sonra dilimleme işlemini hemen yapın aksi halde baklava yufkası çabuk kuruduğu için keserken dağılır. bütün yıfkaları bu şekilde dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 200 * ısıtılmış fırında 10 dk kızartın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder