23 Şubat 2015 Pazartesi

Kuru Börülce Salatası



Malzemeler:
3 su bardağı haşlanmış börülce
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
20-30 adet kornişon turşu
2-3 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1-2 avuç ceviz
1 küçük kutu konserve mısır
2 yemek kaşığı nar ekşisi
3 dal taze soğan
Yarım limon suyu
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapışı:
Börülceyi ılık suda geceden bekletin sabah üzerini iki üç parmak gececek kadar su ekleyip kaynatın çok dağılmamasına özen gösterin pişince süzerek soğumaya bırakın maydanoz, taze soğan ,dereotu ve taze naneyi yıkayıp ayıklayın ince ince kıyın kornişon ve biberleri minik minik doğrayın , biberleri. İçinde diri diri kalmaması için biraz tuz ve limon suyuyla ovun.mısırı ve cevizi döverek ekleyip hepsini börülceyle birleştirin, tuz , nar ekşisi , limon suyu ve zeytinyağınıda servisten az önce ekleyip karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...