19 Şubat 2015 Perşembe

Tarçınlı Fındık Kurabiye

Yaklaşık 100 adet çıkıyor çok deyip yarım ölçü yapmayın :) çerez gibi bitiyor
Malzemeler:
125 gr ( yarım paket ) oda ısısında yumuşamış margarin 

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri 
1 paket kabartma tozu
1 yumurta 
Aldığı kadar un


Üzeri için :
1 çay bardağı pudra şekeri
İki çorba kaşığı tarçın
Kuru şekilde harmanlanacak

Yapılışı : 
İlk önce fırını 180* ayarlayın iyice kızsın.
Derin bir kaba nişasta ve pudra şekerini dökün , üzerine yumurtayı kırıp üstün körü karıştırın zeytinyağı ve kabarma tozunu ekleyin tahta spatulayla karıştırın sıvı karışım elde edince unu eleyerek azar azar ekleyin yağlı yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 15 dk üzerini örtüp buzdolabında dinlendirin.dinlenen hamurdan fındıktan az büyük topçuklar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hafif aralıklı dizin. Bu aşama önemliymiş kurabiyelerinizi büyük yapmayın ağızda dağıldığı için tek lokmalık tıkamayan bir lezzet olmalı. Kızgın fırında 10-12 dk pişirin hemen cıkarın fırında bekletirseniz yanıyor 5-10 dk soğutun üzeri için hazırladığınız karışımı sıcakken serpmeyin bir tepsiyi o şekilde yaptım hem pudra şekeri yandı hem de karışım sıcak olan kurabiyelere yapışıp kaldı. Ilıyınca kurayeleri tepsinin ortasına toplayın karışımın bir kısmını serpin yağlı kağıdı köşelerinde kaldırıp sallayarak tümünün alt üst heryerinin bulanmasını sağlayın gerektiğinde karışımdan tekrar serpin. Sonra servis tabağına dizip karışımınız kaldıysa üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...