malzemeler :
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
100 gr tereyağı
süslemek için ceviz yada hindistan cevizi isteğe bağlı dondurma
yapılışı:
sos tenceresine süt ve suyu koyun toz şekeri ve vanilini de ekleyin kısık ateşte ara ara karıştırın kaynamadan altını kapatın. aynı anda derin bir tavada tereyağını eritin irmiği ve ufalanmış cevizleri ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun bu işlem biraz uzun sürüyo irmikler kahveye dönmeli fakat yanmamalı bu kıvama gelince altını kapatın sıcak şekerli sütü azar azar irmiğe dökerek karıştırın tamamını dökünce birkez daha karıştırıp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın (20 dk) 5 dk sonra irmiği kontrol edin eğer sertse göz kararı sıcak su ekleyebilirsiniz dinlenince ve ılıyınca servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder